Почетна “Златна палма” за легендата Ален Делон

0
150
Почетна

Кинолегендата Ален Делон получи почетна “Златна палма” в Кан за цялостната си кариера. На награждаването Ален Делон беше придружен от 28-годишната си дъщеря Анушка.

Церемонията се състоя в препълнената зала “Дебюси” на фестивалния дворец. Сред гостите бяха министърът на културата на Франция Франк Ристер и режисьорът Бертран Таверние. “Ако съм звезда, искам да ви благодаря за това. Благодаря за това на публиката и на никой друг.” – заяви 83-годишният актьор.

Петиция с над 23 000 подписа обаче оспорваше решението на журито и нарече 83-годишния френски актьор “расист, хомофоб и женомразец” заради негови изказвания. На 83 години Ален Делон е под прицела на движението “Жени и Холивуд”, които го обвиняват в насилие срещу жени, спорни изказвания срещу нежния пол, хомосескуалистите и имигрантите.

“Аз не съм срещу гей браковете, беше заявил преди време своята позиция Ален Делон. На мен не ми пука, нека хората да правят, каквото си искат. Но аз съм против осиновяването на деца от двойки от същия пол. Признах си, че съм ударил шамар на жена. Но в интерес на истината самият аз съм получавал много повече шамари, отколкото съм раздавал. В живота си никога не съм извършвал посегателства над жена! Лепнаха ми и етикета, че съм от крайната десница, защото съм приятел с Жан-Мари Льо Пен. Не, аз просто съм десен човек и точка по въпроса”, отговаря на нападките актьорът.