† Почина актьорът Емил Кьостебеков

0
390
На 89 години почина актьорът

На 89 години почина актьорът и дългогодишен директор на редица български театри, почетният член Съюза на артистите в България Емил Кьостебеков.

Напусна ни една ярка фигура в българския театър. От средата на 40-те години на 20-ти век до края на 90-те с творческите си прояви Емил Кьостебеков беше в центъра на ярките събития в извънстоличния театър. Талантлив и известен актьор; дългогодишен директор на театрите в Шумен, Хасково, Димитровград, Асеновград, Бургас, Сливен, Силистра; дълго време член на ръководството на Съюза на артистите в България – разнообразни са пътищата и творческата му дейност.

Емил Кьостебеков написа книги и много изследвания върху историята на българския театър – факт, който обогати проявите на театралната му дейност.

От 1989г. той и семейството му се установиха да живеят в Русе. Тук той участваше като гост-актьор в редица постановки на Русенския театър , включваше се активно в културния живот на града.

С неговата кончина българският театър губи една ярка творческа личност, губи мощна фигура в съвременното развитие на националния ни театър!

ПОКЛОН ПРЕД ПАМЕТТА МУ!