† Почина басът от Русенската опера Емил Желев

0

Днес Русенската опера загуби един от най-всеотдайните си артисти. В Русе завърши жизнения си и творческия си път басът Емил Желев, съобщиха от културния институт.

„Ненадейно бяха прекършени устремът и талантът на нашия съмишленик, партньор, колега и приятел… Повече от десетилетие той озаряваше сцената на Русенската опера с артистичното си присъствие, с богатството на красивия си глас, с деликатното си интелектуално чувство за хумор, със скромното си постоянство и творческите си търсения в безкомпромисния си професионализъм. С превъплъщенията си в десетки роли, с безрезервното си участие в образователните програми, с всеотдайната си помощ в осъществяването на продукции на чуждестранни гостуващи постановъчни екипи, той даде незабравим пример за това как се работи за каузата, наречена Русенска опера. Неговото отсъствие от русенската и българската оперна сцена ще остави дълбока пустота, която трудно ще понесем.

Настана време Емил да почива в мир, а ние ще носим и предаваме светлия спомен за него докато сме на този свят“, пишат в траурното съобщение колегите му.

Бъди свободен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук