Почистват отводнителните шахти в Русе

0

Служители на „Нелсен“ почистват отводнителните дъждоприемни шахти в Русе, съобщават от общинската администрация. Целта е да се постигне безпроблемно оттичане на водите в предстоящите дъждовни дни характерни за Русе през пролетно-летния сезон.

От началото на сезона до момента са обработени 247 шахти в кварталите „Здравец“, „Родина“, „Дружба“ 1, ЦЮР, Широк център и по-конкретно по улиците „Панайот Хитов“, „Петър Берон“, „Муткурова“, „Рига“, „Потсдам“, „Захари Стоянов“, „Троян“, „Мария Луиза“ и булевардите „Скобелев“ и „Липник“.

Постепенно ще бъдат обхванати и останалите квартали, като дейностите по почистване ще започнат от главните улици и впоследствие ще се навлиза във второстепенните. При някои части от уличната мрежа е възможно дейността да се извършва през нощта поради натоварения трафик и паркирали автомобили.

При изготвянето на графика са взети под внимание констатираните при направените предварителни огледи проблеми с оттичането на дъждовната вода, като приоритетно са обработени подадените сигнали, както от страна на граждани, така и от служители на Община Русе. Според сметопочистващата и сметоизвозваща фирма е възможно планираните дейности да претърпят частични промени в зависимост от метеорологичната прогноза, ремонтите по уличната мрежа и паркиралите автомобили.

Почистването на шахтите е както ръчно, така и чрез специализирана техника, като се извършва целогодишно при подходящи метеорологични условия.

Община Русе призовава жителите на града при установяване на запушени отводнителни шахти да подават сигнали на тел. 0893 337 655, както и на и-мейл nelsen_ruse@abv.bg, за да се предприемат своевременни мерки за отстраняване на проблемите.

 

зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук