Почна се: Заведенията искат оставката на министър Динкова

0

Сдружението на заведенията в България (СЗБ) и Българската асоциация на заведенията (БАЗД) искат оставката на министъра на туризма Зарица Динкова.

Това се казва в позиция на двете организации разпространена до медиите, след призива на министър Динкова организациите на ресторантьорите да преосмислят поведението по отношение на клиентите си, както и отношението си към образа на българския туристически продукт.

„Министърът на туризма Зарица Динкова обяви открита война на нашия бранш“, посочват в позицията си от днес двете организации. Те заявяват, че след намаляване на ДДС и окончателното приключване на кризата с COVID-19, приходите от данъци и осигуровки за техния сектор са се увеличили, а не са намалели.

От 2019 г. ни се налага да участваме в управлението на кризи. Първо тази, създадена от пандемията, а след това и от войната в Украйна. В момента ни се налага да се справяме с кризи, в които директно участва и дори създава държавата и ресорният ни министър, се отбелязва в позицията.  Според тях министърът дори не е направил опит да помогне за спирането на ремонтите и тировете по пътя към морето, в резултат на които туристите чакат в многочасови тапи.

Ресорният министър трябва да се бори за по-добри условия за развитие на сектора, който обслужва, смятат от двете организации. Според тях липсата на опит в бранша обаче води до грешни решения, с които се заемат позиции, създаващи кризи, които им се налага да управляват.

Бъди свободен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук