Подариха на кмета на Русе учебник по драконови лодки

0

10-членна делегация от китайския град Ичун, начело със заместник-кмета Фанг Янру, посети Русе, съобщиха от общинската администрация.

Посещението е във връзка с домакинството на Русе през 2025 г. на Световното първенство по драконови лодки и желанието на двете общини да задълбочат отношенията си в различни сфери на дейност.

Гостите подчертаха, че за участие в състезанието е необходима редовна подготовка. Те подариха на кмета на Русе учебник по драконови лодки, който ще бъде преведен от китайски и ще се използва при подготовката на събитието в следващите месеци. В края на срещата бе подписана и декларация за намерение за установяване на приятелски отношения между Русе и Ичун.

Китайската делегация посети и „Васил Левски“, където се срещнаха с ученици, изучаващи китайската култура и език. Те ще се запознаят и с възпитаниците на Спортен клуб по ушу „Калагия“ към Общинския младежки дом и ще разгледат района на Лесопарк „Липник“ и язовира, където след 2 години ще се проведе световното първенство.

Бъди свободен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук