Подкупните пътни полицаи остават в ареста

0

Уличените във вземане на подкуп пътни полицаи от Сливо поле остават в ареста. Това постанови Великотърновският апелативен съд.

Магистратите оставиха без уважение исканията на двама от обвиняемите – Н.А. и Е.М.  за изменение на взетите спрямо тях от Окръжен съд-Русе мерки за неотклонение задържане под стража. Третият обвиняем – Б.Б., не  е обжалвал взетата спрямо него мярка за неотклонение.

Апелативните магистрати са приели за основателно становището на прокуратурата, че са налице предпоставките за вземане на мярка за неотклонение задържане под стража и са потвърдили наложените от Окръжен съд-Русе мерки за неотклонение задържане под стража. Определенията на Апелативен съд – Велико Търново не подлежат на обжалване.

Трима русенски полицаи са арестувани за подкуп

Полицейските служители бяха задържани при съвместна акция на Окръжна прокуратура-Русе и Дирекция „Вътрешна сигурност“ при МВР, след като Окръжна прокуратура-Русе и Дирекция „Вътрешна сигурност“ при МВР са наблюдавали полицейските служители в продължение на повече от 5 месеца. При разследването са установени и документирани множество случаи на получени подкупи от полицейски служители от РУ-Сливо поле. По време на дежурство те вземали подкупи от водачи на МПС, които били спирани за проверка.