Подкупните полицаи от Сливо поле застават пред Темида

0

Окръжната прокуратура в Русе изготви и внесе в съда обвинителен акт срещу трима полицейски служители от Районното управление в Сливо поле, обвинени в искане и вземане на подкуп.

45-годишният Борис Борисов, 42-годишният Емил Моллов и 42-годишният Назиф Ахмедов бяха задържани на 6 януари по време на получаването на пореден подкуп по време на нощно дежурство. Парите са били искани и получавани от водачи на МПС, които преминават по пътя Силистра – Русе, за да не им бъдат съставяни Актове за установяване на административни нарушения по Закона за движение по пътищата от полицейските служители.

Борисов е обвинен в получаването на 15, Моллов на 9, а Ахмедов на 7 подкупа. Срещу Ахмедов има обвинение и за незаконно държане на боеприпаси за огнестрелно оръжие – 21 броя патрони калибър 7,62х25.

По време на разследването са били разпитани 21 свидетели, приети са експертизи от 3 вещи лица и са иззети мобилни телефони, банкноти и други веществени доказателства. Обвиняемият Борисов, който е бил началник на отделение, е с мярка за неотклонение „домашен арест“, а останалите – с „парична гаранция“.

По обвиненията за поискани и получени подкупи законът предвижда наказания от 3 до 10 години лишаване от свобода, глоба до 20 000 лева и лишаване от права.

Очаква се насрочване на делото от Окръжен съд-Русе.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили