Подписаха Споразумение за политическа почтеност и толерантност в Русе

0
1092

Инициативата за споразумението е на Гражданско движение „ДНЕС”, което по традиция кани в началото на предизборни кампании всички партии, участващи в избори, да приемат принципите, залегнали в Споразумението. Според тях политиците, участващи в предизборния процес, приемат да водят почтено кампанията си, толерантно и открито; да уважават правата на българските граждани; да не уронват авторитета на опонентите си; да участват в предизборната кампания, като поемат ясни ангажименти и дават изпълними обещания; да се ангажират, че ще работят за развитието и просперитета на страната и нейните граждани.

Подпис под Споразумението в Русе поставиха представители на ДПС, „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО”, „Коалиция АБВ”, „БСП лява България”, „Нова алтернатива”, „Левицата и Зелената партия”, „Република БГ”, „Реформаторски блок – БЗНС, ДБГ, ДСБ, НПСД, СДС“ и „България без цензура “ (подредбата е по реда на вписване в РИК).

От Гражданско движение „ДНЕС” изразяват надежда, че политиците, подписали Споразумението, ще спазят принципите, залегнали в него. По време на предизборната кампания и в изборния ден доброволците на Движението ще следят дали участниците в предизборната кампания и кандидатите за народни представители спазват Споразумението, давайки ясен знак пред гражданите, че са осъзнали вредите, които оказва ползването на непочтени и незаконни практики в предизборната борба. Сигнали за нередности ще се приемат в приемната на движението на адрес: ул.“Асен Златаров“-33 и на тел. 0879 272 106 – Светла Кирилова.