Подпити дами предизвикаха ПТП-та

0
629
Акция срещу управлението на

Бързи производства са образувани срещу два водачки, предизвикали пътно-транспортни произшествия след употреба на алкохол, съобщиха от полицията в Русе.

Малко преди 8 часа на 7 юли, на ул. „Петрохан“, в района на кръстовището с ул. „Сърнена гора“ 56-годишна жена загубила контрол над управляваната от нея кола „Шевролет“ и се блъснала в крайпътно дърво. При последвалата проверка за употреба на алкохол на водачката е била констатирана положителна проба с техническо средство, като уредът отчел 1,47 на хиляда концентрация на алкохол в издишания въздух.

Същия ден, малко след 23 часа, на кръстовището бул. Липник и ул. Братислава, 23-годишна жена, която управлявала „Рено Туинго“,  нарушила правилата за движение, като при маневра десен завой навлязла в лентата за насрещно движение и се е ударила с лек автомобил марка „Шевролет“, управляван от 51-годишен мъж. При проверката за употреба на алкохол уредът отчел, че младата дама е седнала зад волана след няколко чашки, Показанията били – 1,40 промила алкохол в издишания въздух.

При трети случай, този път представител на „силния пол“ при маневра на заден ход с „Опел Вектра“ ударил паркирани автомобили „Ситроен“  и „Рено“, след което напуснал местопроизшествието. Инцидентът станал на ул. „Чая“, извършителят бил задържан по-късно на ул. „Независимост“, до УМБАЛ „Канев“. Проверката с техническо средство показала 1,72 на хиляда концентрация на алкохол в издишания въздух.

По трите случая са образувани бързи производства за престъпление по чл.343б, ал.1 от НК.