Подредиха изложба от детски рисунки в ПП „Русенски Лом“

0

Изложба от детски рисунки е подредена в Природен парк „Русенски Лом“, съобщи доц. Наталия Стоянова от дирекцията на природния парк.

Експозицията включва творбите на победителите в конкурса за рисунка за ученици на тема „Опазване на богатото разнообразие от растителни и животински видове в ландшафта на Природен парк „Русенски Лом“, участие са взели повече от 80 деца.

Задачата е била учениците да покажат богатото разнообразие от растения и животни в ландшафта на природния парк, както и тяхното разбиране за чиста околна среда, начините за опазването ѝ и съхраняване на защитените видове.

Участниците са били разпределени в три възрастови групи, а жури е определило победителите, които ще получат своите награди на 8 април тази година.

Сред другите прояви по повод Седмицата на гората са Ден на отворените врати, със залесяване на площи с фиданки, организирани от дирекцията в Русе е залесяване с дръвчета в района на моста на Кольо Фичето, организирано от дирекцията в Бяла. В инициативата са се включили и служители на противопожарната служба.

 

Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук