„Поход за семейството“ срещу джендър идеологията в Русе

0
„Поход за Семейството”

„Поход за семейството“, насочен срещу джендър пропагандата ще се проведе днес в Русе, съобщиха организаторите.

Освен в Русе, подобни прояви ще има още в София, Пловдив, Варна, Бургас.

Сборният пункт е в 17,30 ч. при паметника Альоша. Шествието ще премине по ул. „Александровска“ и ще завърши на пл. “Свобода” пред сградата на Общината. Там ще има музикални и танцови изпълнения, рецитал, изложба на детски рисунки на тема “Мама, татко и аз”, шатри, където децата ще имат възможност да рисуват с предоставени от организаторите материали на същата тема, ще бъде прочетена декларация в защита на семейството. Празникът ще завърши с голямо право хоро на площада.

Целта на организаторите е да се застъпят за утвърждаване на семейството, основано на брачния съюз между мъж и жена, като основна градивна единица на всяко общество и най-добрата среда за отглеждането и развитието на децата.

„Искаме да насърчим семейните двойки да отделят повече време един за друг и за децата, като отбележим уникалния принос на бащата и майката за тяхното пълноценно развитие. Да се противопоставим на опитите за посегателство върху българските деца, чрез въвеждането на джендър-образование, джендър и ЛГБТ политики в и/или извън образователната система. Целим и да се  застъпим за зачитането и насърчаването на първостепенното право и отговорност на родителите за отглеждането, възпитанието, здравето и образованието на техните деца, съгласно избора и убежденията им, като това им право да бъде гарантирано във всички закони, национални стратегии и образователни програми“, обявиха организаторите.