Показват в Русе част от бойната техника, участваща в SaberGuardian

0
49
Американска бойна техника

Част от техниката, участваща в SaberGuardian ще бъде представена в Русе.

Две американски бойни машини М 1126 „Страйкър“ от състава на 2-ри Кавалерийски полк ще бъдат представени на 18 юли 2017 г. вторник, от 10.00 ч. до 12.00 ч. в зелената площ  в  кв. „Дружба 3“ (югозападно от кръстовището между бул. „Христо Ботев“ и  бул. „Васил Левски“). В показа на военна техника ще участват още бронирана бойна машина М1117 „Гардиън“ и БТР 60ПБ – МД1 от военно формирование 32420-Русе. Българските и американски военнослужещи ще запознаят обществеността на гр. Русе с бойните възможности на военната техника и задачите, които се изпълняват с нейно участие.

Очаква се час по-рано на същия ден колони от формированието на 2-ри Кавалерийски полк от Сухопътните сили на САЩ в Европа да преминат през българо-румънската граница от ГКПП „Дунав мост 1“.  Американските сили, в състав до 850 души личен състав и до 250 единици бойна колесна техника, ще се придвижат през територията на България за времето от 18.07. до 23.07.2017 г. за участие в съвместните тренировки на учебен полигон „Ново село“ и Безмер в рамките на многонационалното учение SABER GUARDIAN 17.

За осигуряване на сигурността по време на движение, те ще бъдат ескортирани от представители на служба „Военна полиция“.

Втори кавалерийски полк, известен още като „Втори драгунски полк“ или „Драгуните“, е действащ пехотен и кавалерийски полк на Сухопътни войски на САЩ, с основно въоръжение  – бойни машини тип „Страйкър“. Формированието от състава на Командването на СВ на САЩ в Европа, е дислоцирано в „Роуз Баракс“, Филсек, Германия с командир полковник Патрик Дж. Елис.