Политиците гласуваха, призоваха за масов вот

0
Снимка: БГНЕС

Да се гласува масово, а партиите този път да успеят да излъчат кабинет. За това призоваха лидери на политически партии, които гласуваха на различни места в страната.

„Ако искаме легитимно и стабилно правителство, ние трябва да го направим. Ние, с нашия глас. Затова призовавам всички сънародници – излезте и гласувайте“, каза президентът Румен Радев. Той допълни, че е гласувал за държава, която работа в интерес на гражданите, а не за скрити кръгове.

Снимка: БГНЕС

„Днешния изборен ден е поредната дата, на която трябва да покажем отговорност към конструирането на политическата власт“. Това подчерта служебният министър Стефан Янев, след като упражни правото си на глас в 108-о СУ“ Никола Беловеждов“ в столицата.Янев призова хората да гласуват масово, тъй като от нас зависи бъдещето на България.

Снимка: БГНЕС

„Гласувах промяната да продължи, да бъде сигурна и необратима“. Това каза Корнелия Нинова след като упражни правото си на глас в 25-то ОУ „Д-р Петър Берон“ в столичния район Красно село. Тя даде своя глас в 48-ма избирателна секция.Нинова беше категорична, че този път трябва да се сформира кабинет, тъй като този път предстоят важни решения като приемането на бюджета за следващата година.

Снимка: БГНЕС

„Ще работим да се състави не какъв да е кабинет, а кабинет, който има волята,амбицията и капацитета да направи дълбоката трансформация, от която България се нуждае“. Това каза пред журналисти съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов, след като гласува на извънредните парламентарни избори гласува в секция в 93-то СОУ в столичния квартал Гео Милев.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ упражни правото си на глас малко след 7ч. в СУ“Петко . Р. Славейков“ в Кърджали. Той гласува с удостоверение, но не в първоначално посочената СИК, а в друга, заради закъснение на членовете на комисията. “Трябва да се възстанови нормалността в политиката, да се възстанови демокрацията и държавността. Именно за възстановяване на държавността гласувах, за рестарта на държавността“, посочи Карадайъ след като упражни правото си глас. Той бе категоричен, че трябва да има контрол при броенето на разписките от машините, за да има избирателят доверие в изборния процес.

Снимка: БГНЕС

Промяна трябва да има за всички. Мисля, че ограничихме т.нар. купен вот. Това каза министърът на вътрешните работи Бойко Рашков след като упражни правото си на глас в секция в 39-о СОУ в столичния квартал Младост-2.