Полицаи почетоха загиналите си колеги

0
Полицаи почетоха

С полагане на венци и цветя пред паметника на загиналите служители от системата, русенските полицаи почетоха паметта на колегите си.

Церемонията, която се проведе в навечерието на Празника на българската полициия, който се отбелязва на 8 ноември, Архангелов ден, уважиха председателят на Общински съвет – Русе – чл. кор. проф. д.т.н Христо Белоев, зам.-кметът по устройство на територията инж. Димитър Наков, зам.-областният управител на област Русе Валентин Колев, директорът на ОДМВР-Русе – старши комисар Теодор Атанасов, служители на МВР и др.

„За мен е удоволствие да Ви поздравя по повод професионалния празник на Българската полиция, който ежегодно отбелязваме на 8-ми ноември!

На този ден, бих искал да изразя своите почитания към Вашата работа и към дълга, който изпълнявате. Използвам приятния повод, за да Ви уверя, че дълбоко ценя заеманата от Вас служба, изграждаща доверие и сигурност. Вашите усилия в процеса на работа са от изключителна важност и са достойни за уважение!

Отправям своите най-сърдечни пожелания към Вас и професионалистите от ОД на МВР – Русе. Бъдете здрави и нека достойният път, по който вървите, да бъде изпълнен с успехи и просперитет!“, пише в поздравителен адрес до служителите от ведомството от кмета на общината Пламен Стоилов.

По време на официалната церемония старши комисар Теодор Атанасов оповести заповеди за награждаване и повишаване в длъжност на 33-ма служители от дирекцията.

Заповеди за преназначаване на по-висока длъжност получават двама инспектори от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“, двама инспектори от сектора „Базова научно-техническа лаборатория“, инспектор от „Оперативна дежурна част“ при ОДМВР в Русе, двама инспектори от група „Охранителна полиция“ в РУ-Ветово и петима разследващи полицаи.