Полицейска проверка в Община Поморие

0
Поморие проверка

Полицията е започнала проверка в община Поморие тази сутрин. Проверяват се документи по един от най-големите европроекти, изпълнявани в града – този за модернизация и разширяване на рибарското пристанище. Предполага се, че са разходвани средства за дейности, които не са били извършени, но до този момент няма потвърждение на тази информация.

Проектът „Реконструкция и модернизация на рибарско пристанище Поморие“ е на стойност над 6 млн. лева. Дейностите по него приключиха в края на миналата година, след финализиране на втория етап. По него работи сдружение от три фирми. Разследващите проверяват съмнителни разплащания, извън обхвата на поръчките по проекта, както и дублирани преводи на средства за едно и също нещо.

Акцията в сградата на общината продължава и към този момент. Има данни за разпитани двама души, след съдебна заповед. Иззети са и документи.
Кметът на Поморие Иван Алексиев не отговоря на телефонни обаждания. В момента пред сграда на общината има няколко полицейски коли, а входът е на практика блокиран. Областната дирекция на МВР Бургас потвърди единствено, че разследването води към проекта за рибарското пристанище на Поморие, но не даде допълнителни подробности.

Поморие акция

Съвсем скоро аналогична ситуация имаше и в сградата на община Бургас. След нея службите така и не обявиха официално причина за проверката.

Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили