Полицията с предупреждение към Община Русе за безопасността на бул. „Хр. Ботев“

0
Четирима души са пострадали при две тежки катастрофи

Полицията в Русе е изпратила писмо до Общината за обезопасяване на бул. „Христо Ботев“ в града.

Това съобщи пред журналисти старши инспектор Стилиян Станев – началник на група в сектор „Пътна полиция“ в крайдунавския град. По думите му, предложението е да бъдат поставени по-високи оградни пана, за да бъде ограничена възможността от пресичане на пешеходци на забранените за това места. Станев каза още, че е необходимо да бъдат изградени поне два надлеза, които да бъдат използвани за пешеходци.

Относно контрола на скоростта на движение по булеварда, той обясни, че почти всеки ден там има мобилна камера на полицията. Статистиката показва, че 30 процента от нарушенията за висока скорост се констатират в този участък.

Станев коментира, че е трудно да се установят нарушения от мотоциклетисти, тъй като са с една регистрационна табела, която много често е закрита.

„Когато установим подобно нарушение – закриване на регистрационен номер, налагаме глоби“, каза още Станев. Той допълни, че чрез видеонаблюдението в града се налагат и глоби на водачи, които управляват мотоциклетите си на задна гума. По думите му санкцията е 3000 лв., отнемане на шофьорската книжка и спиране на превозното средство от движение.

По повод на управление на мотоциклети с висока скорост през нощта по улиците и булевардите на Русе, Станев каза, че има полицейски патрули и на мотоциклети, които следят за това, а стопанинът на пътя – Община Русе, работи по определянето на места, където да бъдат изградени повдигнати пешеходни пътеки и изкуствени неравности. По думите му, от началото на годината са настъпили 11 произшествия с участието на мотоциклетисти и мотопедисти, при които има загинал човек и четирима ранени.

Станев каза още, че полицията глобява и пешеходци за неправилно пресичане на улици и булеварди. „Санкцията е фиш от 20 лева. Мога да ви кажа и за куриозен случай, при който в рамките на 15 минути глобихме два пъти пешеходец, който пресече булевард на забранено за това място в двете посоки“, обясни Стилиян Станев.

Бъди свободен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук