Полицията ще дебне „джигитите“ по празниците

0
35
Засилени проверки по пътищата

Всички технически средства за контрол на скоростта ще работят на максимален режим по време на почивните дни около Великден, съобщиха от пресцентъра на Министерството на вътрешните работи. Ще се следи стриктно за „джигитите“, превишаващи разрешената скорост, за водачи, употребили алкохол и наркотици, шофьорите ще бъдат проверявани и за правоспособност.

Максимален брой служители на Пътна полиция ще бъдат включени в регулирането и контрола на движението в дните, в които се очаква най-висока интензивност на движението. Засилен трафик се очаква след 16 часа днес, в петък между 10 и 18 часа и на 9-ти април, понеделник, между 14 и 20 часа. В тези часове засиленото присъствие на пътните полицаи ще бъде предимно по главните пътища и в районите на конфликтните участъци с концентрация на пътно транспортни произшествия, пътни възли и кръстовища, бензиностанции и крайпътни паркинги, мотели и заведения.

През почивните празнични дни ще бъдат организирани и проведени полицейски операции “Алкохол и неправоспособност”, като ще се обърне внимание и на третокласните и общински пътища, подходите и районите на посещавани питейни заведения и дискотеки. Ще се следи за поставени обезопасителни колани, наличие на задължителна застраховка „Гражданска отговорност на автомобилистите” и др. Успоредно с това ще тече акция “Скорост”. Нарушителите ще бъдат спирани и санкционирани на място при стриктно спазване на законовите разпоредби.

Засилено полицейско присъствие ще има в районите около храмовете и по време на богослуженията.