Полицията в цялата страна на крак

0

Специализирана полицейска операция срещу активния криминален контингент се провежда на територията на цялата страна, съобщават от МВР.

Полицейските действия са започнали в петък вечерта. В тях са включени служители на Икономическа, Криминална, Охранителна и Пътна полиция. На място екипите следят за неправомерно носене на забранени субстанции, оръжие, крадени автомобили. Освен това се водят беседи с лица, за които има данни, че се занимават с престъпна дейност. При необходимост в определени населени места ще се ситуират и Контролно-пропускателни пунктове.

От МВР посочват още, че действията на полицията са продължение на предприетата операция от 10 февруари в пирдопското село Антон. След акцията на органите на реда там, по повод убийството на млад мъж, министърът на вътрешните работи Бойко Рашков е разпоредил по места да се събере информация за дейността на активния криминален контингент и за лица, упражняващи неправомерен натиск над населението. След анализ на постъпилите данни в Главна дирекция „Национална полиция“ е разпоредена специализираната полицейска операция.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили