Половин дузина ветовчани уличени за ало-измами, само един под домашен арест

1
1313
Мними полицай и лекар

В продължение на около 2 месеца – от 23 март-19 май, престъпната група измъкнала от 83-годишната Йорданка Недева от Долна Оряховица значителни суми по схемата „болен близък“. Жената била заблуждавана, че парите са необходими за лечение на сина и снаха й, които живеели в САЩ. При единия от случаите възрастната жена изтеглила от банков клон 11 000 лв.

По думите на районния прокурор на Горна Оряховица Мирослав Овчаров, четирима от издирваните сами са се предали на органите на реда. На единия е наложена мярка „задържане под домашен арест“, на други четирима е наложена парична гаранция от 500 до 1000 лв., а шестият, който се намирал в чужбина декларирал, че ще се върне при започване на наказателно производство.

Всички са били задържани за 24 часа и са направили пълни самопризнания в присъствието на съдия. Обвиненията срещу тях са за извършване на измама в условията на опасен рецидив, за което се предвижда лишаване от свобода за срок от 3 до 10 години.

При връщане на отнетите суми, присъдата може да бъде намалена под минималния законоустановен срок, уточни прокурорът.

1 коментар

  1. И на мен ми се обадиха тези изроди една вечер към 21 часа, а от тел.112 след това ми казаха, че АКО НЯМАЛО ПОСТРАДАЛИ да съм подал сигнал в по/ми/лицията. Естествено не подадох, защото не ме ошушкаха, но колко ли хора са изгорели. Преди този случай пак ми се обадиха изродите, след което се обадих на тел.166 /тогава още работеше/, от където някакъв неадекватник ми заяви: „А НИЕ КАКВО ДА НАПРАВИМ?“, при което му казах /на неадекватника/, че съжалявам, че съм го събудил. Въобще, няма спасение от тези мършояди.