Половината от персонала на детската градина в Сливо поле заразен с коронавирус

0

Девет от 19-те служители в детска градина „Мечо пух“ в гр. Сливо поле са дали положителен резултат при изследването с PCR тест, съобщават от Областния оперативен щаб в Русе.

Двама от тях са хоспитализирани. Това са 41-годишната хигиенистка, която на практика е първият случай от детската градина, както и 61-годишна учителка. Те са приети съответно в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания  „Д-р Димитър Граматиков – Русе“, както и в Университетска болница „Медика Русе“.  Останалите седем души са под домашна изолация.

Продължава епидемиологичното проучване от страна на Регионалната здравна инспекция, като същевременно детската градина остава затворена. Съгласно заповед на директора на РЗИ е била извършена и основна дезинфекция на всички помещения в заведението.

Всички 26 деца, които са били контактни, са поставени под домашна карантина.

Областният оперативен щаб е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и непрекъснато следи ситуацията с разпространението на коронавирусната инфекция в областта.

Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили