Помагат на малки щъркели в беда

0

Само за два дни в инспекцията са постъпили 4 сигнала за инциденти от трите области. За щастие, всички случаи са приключили благополучно. Няма ранени или загинали птици.

Особена загриженост е проявил екипът на община Кубрат, който е организирал спасяването на четири млади щъркелчета, чието гнездо е било засегнато от електричество и на практика унищожено. Останалите сигнали са от село Печеница (община Исперих), с. Точилари, (община Кубрат), община Дулово и с. Долна Студена (община Ценово). Птиците са изпаднали от гнездата си при опит за летене или вследствие на лошите метеорологични условия през изминалите почивни дни. Жителите на с. Печеница и в гр. Дулово са приютили младите екземпляри в местните си дворове.

Независимо, че гражданите проявяват съчувствие към предвестниците на пролетта, трябва да знаят, че не е желателно опитомяването им, тъй като птиците биха загубили етологичните (поведенческите) си характеристики и инстинктите си за самосъхранение, предупреждават от РИОСВ. От там съветват в подобни случаи да се търси съдействие от кмета на съответното населено място или община, или от РИОСВ-Русе с цел предприемане на най-подходящите действия.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук