Пореден кадрови гаф, „скроили“ конкурс според кандидата

1

Началникът на Главна дирекция „Програмиране на регионалното развитие“ в Министерството на регионалното развитие и благоустройството, Деница Николова, е била освободена от поста заради нарушения по процедурата по назначаването й. Според вътрешната проверка, проведеният конкурс за длъжността е започнал с предварително подготвени изисквания, които са отговаряли за класирания на първо място кандидат – Николова. Освен това тя не отговаря и на изискването да има не по-малко от седем години стаж в сферата на държавната администрация. Затова е била освободена от регионалния министър Десислава Терзиева, допълват от пресцентъра на „Дондуков“ 1.

Това е поредния кадрови гаф на кабинета „Орешарски”. Най-знаковият бе назначаването на Делян Пеевски за председател на ДАНС, последва назначаването и скоростното уволнение от поста зам.-министър на вътрешните работи на свързания със СИК Иван Иванов. Скандали избухнаха и около спорната фигура на транспортния зам.-министър Петър Киров, а в Благоевград и Пловдив с дни протестират срещу назначените областни управители Муса Палев и Венцислав Каймаканов.

Обществено недоволство предизвика и изборът на председатели на парламентарни комисии – най-вече поставянето на Волен Сидеров начело на комисията по парламентарна етика.

Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

1 коментар

  1. Защо не проверявате фактите, преди да си напишете материалите? Кое е назначил Деница Николова, че това да е гаф на правителството „Орешарски“?

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук