Пореден кадрови „кадрил“ в Русе

0
2440

Мотиви за прекратяване на трудовия му договор няма. На овакантения от Кънчев (който е общински съветник от ГЕРБ) пост вероятно ще бъде назначен временен шеф, докато се обяви конкурс. Засега от ДПС и БСП не са номинирали техен човек за длъжността.

Това е поредният кадрови кадрил в Русенско област, откакто БСП и ДПС сформираха кабинета на Пламен Орешарски. Общинският съветник от ДПС в град Ветово и бивш зам.областен управител по времето на тройната коалиция Баки Солак смени като директор на Бюрото по труда в Русе титулярката Петя Любомирова.

Макар че директорът на Областно пътно управление Минчо Минчев още е в болнични, функциите му временно изпълнява неговият предшественик Пламен Петков. Дългогодишният шеф на Агенция “Проучване и поддържане на река Дунав” /АППД/ инж. Георги Георгиев се върна на поста, след като беше сменен от ГЕРБ с кап. Павлин Цонев. РИОСВ отново се оглавява от бившия й шеф Дауд Ибрям, който седна в стола на титулярката Лилия Атанасова. На извънредно общо събрание на акционерите на МБАЛ – Русе АД изпълнителният директор д-р Нели Петрова беше заменена с д-р Владин Петров. В областната дирекция по безопасност на храните се върна доц. д-р Владимир Хвърчилков на мястото на досегашния директор д-р Атанас Атанасов.