Пореден протест за пътя Русе – Кубрат

0

За пореден път жители на селищата, разположени край пътя Русе – Кубрат се събраха край кръстовището с пътя Русе – Варна и блокираха движението в района.

Образува се опашка от автомобили във всички посоки, като активистите се извиняваха на шофьорите, като им раздадоха флаери. Недоволство обаче у чакащите не се забеляза. Напротив, те ги подкрепяха и минавайки, след като бяха пропуснати надуваха клаксони и ръкопляскаха. Други пък, пътуващи в посока Кубрат, минаваха през нивата, защото, по-думите им, през нея пътят бил по-хубав и по-малко щели да разбият автомобилите си.

Недоволството на протестиращите е породено от безобразното състояние на пътя, по който ежедневно минават стотици автомобили. Те не са съгласни с решението на АПИ ремонтът да започне на есен и са категорични, че протестите им ще продължат докато машините на определените изпълнители не започнат работа.  Още повече, че както преди ден съобщиха от агенцията, проектът вече е одобрен и финансирането – осигурено.

„Плащаме данъци, винетки, такси – всичко. Значи, могат да нив земат от джоба и когато не платим навреме да ни санкционират… А ние искаме от тях само един път. Срамота за всички!“, категорични са протестиращите.