Пореден шок: дали си в карантина ще разбираш от SMS?

0

Заради недостиг на кадри голяма част от лицата, които са карантинирани заради позитивен тест или като контактни на позитивни за Ковид вирус,  може да научават  за това лично физическо ограничение от SMS на  техния телефон.

Това става ясно от изявление на столични РЗИ кадри.

Като мотив за иновацията се посочва дефицът на кадри, които  трябва да разнасят по домовете предписанията и заповедите за налагане на карантина.

Механизъмт все още не е влезнал в действие, тъй като се очаква одобрение на предложението от страна на Министерство на здравеопзването.

Проведен е разговор с Информационни системи и ще бъде направено предложение за промени, за да може информацията за карантината да стига до контактния навреме

„Информацията за заразените достига до нас чрез Националната информационна система. Тогава извършваме епидемиологично проучване, определяме контактните лица и ги карантинираме. При ситуация с хиляди с положителни резултати и много контактни лица, не сме в състояние своевременно да подадем тази информация”, обясни д-р Илонка Маева, която ръководи временно Столичната регионална здравна инспекция.

Досгашният шеф на столичното РЗИ д-р Данчо Пенчев подаде оставка, след като наложи и след  това отмени карантината на премиера Борисов, и ден по-късно той се оказа с позитивен за коронавирус тест.

Снимка: IStock

Най-добрата агенция за подбор на персонал