Поредна „дъвка“ за пътя Русе – В. Търново

0

Това е казал по време на срещата си с ръководството на Община Ценово областният управител Венцислав Калчев. „Ако искаме икономиката да се развива, трябва да имаме пътища, връзки с магистрали и с европейски коридори”, е подчертал областният управител.

bjala-bus57По думите му, екипът му ще работи проектирането и изграждането на 4-лентов път Русе – Велико Търново да бъде включено за финансиране в следващия програмен период – 2014 -2020 г. Паралелно, щяла да се търси възможност и за разширение на съществуващия път Русе – Велико Търново.

bjala-kovcheg22„До тук, добре!“. Ама, както вица за оня, дето падал от 7-ия етаж. Защото казаното от губернатора излъчва внушението за поредната политическа дъвка, която слушаме от няколко правителства.

parvanov-bjala64Докато политиците обещават, повече от 20 години пътя Русе – Бяла продължава да води в класациите за пътищата с най-много жертви. Да припомняме ли, че преди 20 години, на 7 април 1993 г., точно на този път стана най-тежката катастрофа в историята на страната, при която загинаха 29 души! Че 13 години по-късно, пак на него, намериха смъртта си други 18?! Че в продължение на много години раздела „жертви при ПТП“ в статистиките на „пътна полиция“ се оглавяват от пътя Русе – Бяла?

stanishev-bjala-most-cvetja72Колко семейства още трябва да се зачернят, за да загърбят политиците партийните си интереси, да спрат да разтягат партийни „локуми“ и да направят нещо „за ползу роду?“. По време на предизборната кампания? Някъде към 2020 г., когато изтича програмния период?

Или тогава оцелелите ще чакат следващия? А президенти и премиери ще ходят да полагат цветя пред лобното място на поредните жертви на тяхното бездействие…

зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук