Поредна промяна в ръководството на железниците

0
113
Поредна промяна

Поредна промяна е извършена в ръководството на “Холдинг БДЖ”. Това става ясно от съобщение, публикувано на сайта на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Със заповед на министър Росен Желязков като членове на Съвета на директорите са освободени Велик Занчев и Владимир Владимиров. Със същата заповед за членове на Съвета на директорите на “Холдинг БДЖ” ЕАД са избрани Григори Григоров и Светломир Николов.

Назначеният одит е констатирал сериозни организационни пропуски в системата за прогнозиране, планиране и провеждане на обществени поръчки за доставки и услуги, свързани с поддръжката на подвижния железопътен състав, пише още в съобщението. Одиторите сочат, че Съветът на директорите на “Холдинг БДЖ” ЕАД не е извършил анализ на докладвани неизпълнени мерки по ремонтната програма на дружествата, забавяне на обществените поръчки, недобро ресурсно осигуряване, липса на професионални кадри, както и липса на конкретни решения от Съвета на директорите за подобряване състоянието на подвижния състав и други мерки за обезпечаване на графика на движение на влаковете.

За констатираните проблеми и пропуски министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията бе уведомен след възлагането на одитна проверка, започнала на 24 октомври 2018 г., се напомня в прессъобщението.