Поскъпна „Гражданска отговорност“ за крайдунавските региони

3
Крачка назад за лимитите при обезщетения след смърт

Това става ясно от тарифите на застрахователните компании, публикувани на сайта на Комисията за финансов надзор (КФН). От 1 август т.г. собствениците на автомобили 1300 куб. см от Русе, Силистра и Видин вече броят за задължителната полица по 287 лв., срещу 264 лв. в началото на годината.

Поскъпването е с 8,7 процента.  Увеличение на цените има и при по-мощните коли. Застраховката за автомобили с обем на двигателя между 1300 и 1600 кубика поскъпва с близо 13% до 305 лв. На практика това означава, че шофьорите от крайдунавските градове вече плащат с 35 лв. повече. За автомобилите до 1800 куб. см налогът е 307 лв., пише в тарифата на водеща застрахователна компания.

Застрахователите оправдават повишените цени с т.н. „румънски“ застраховки, които са масово явление в крайдунавските градове. Според тях, коли с български регистрационни номера и застраховани у нас масово се карат от водачи в Румъния. Това значително увеличава застрахователния риск, тъй като при инциденти обезщетенията са по-солени.

зарядни станции за електромобили

3 КОМЕНТАРИ

  1. Където искаме там ще си караме колите,на номера да пише мамалигар ?(Според тях, коли с български регистрационни номера и застраховани у нас масово се карат от водачи в Румъния)Ако си карам колата на село и то само на сбора колко ще ми струва застраховката?

  2. овце като си мълчите так ще е, и 1000 лева ще стане.Спираме всички работа и тотално ги изриваме тези боклуци .

  3. Какви са тия тъпотии, 300 лв. за 1300-1600кубика, платих на 8.8 90 лв. за половин година

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук