Последен шанс – потребителите на Facebook могат да получат парично обезщетение

0

Meta се съгласи да плати на потребителите на Facebook 725 млн. долара за защита на личните данни.

Потребителите на Facebook, които са имали акаунт в периода от май 2007 г. до декември 2022 г., вече могат да кандидатстват за своя дял от сумата от 725 млн. долара за уреждане на проблема с поверителността на компанията Meta.

Meta се съгласи на плащането през декември след четиригодишно колективно съдебно дело, което обвини технологичната компания, че е позволила достъп до личната информация на милиони свои потребители на Cambridge Analytica – фирма за анализ на данни, която подкрепяше президентската кампания на Доналд Тръмп през 2016 г.

След уреждането на спора формулярът за предявяване на претенции е достъпен за потребителите на Facebook в САЩ, които са имали активен профил по всяко време между 24 май 2007 г. и 22 декември 2022 г.

За да получат част от сумата, потребителите трябва да попълнят формуляра за искане чрез уебсайта преди 23:59 ч. на 25 август 2023 г. Процесът е бърз и лесен и изисква от потребителите, включително тези, които са изтрили профилите си във Facebook, да предоставят своето име, адрес, имейл и телефонен номер, както и имейл, свързан с техния профил във Facebook, и потребителското си име във Facebook.

Освен това от потребителите се изисква да изберат предпочитания от тях метод за получаване на плащането, например Zelle, Venmo или предплатена карта Mastercard, и да подпишат формуляра за претенция.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук