Посрещаме Коледа без сняг, времето остава топло, но ветровито

0
Облаци, валежи

Вероятността за валежи от сняг по Коледните празници остава малка, показва прогнозата на синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология.

Валежи ще има, но над по-голямата част от страната те ще бъдат от дъжд, само по високите полета ще превали сняг, но без да образува снежна покривка.

През последната седмица от отиващата си 2019 г. времето ще бъде доста динамично. Още в началото от запад-северозапад, с умерен, в Дунавската равнина временно силен вятър, ще започне да нахлува сравнително студен въздух. За днес, 23 декември, е обявен жълт код за очакван силен вятър за 10 области от страната, сред които и Русе. Температурите ще са с много малък денонощен ход и постепенно ще се понижават.

В понеделник сутринта все още в много райони, главно в Източна България, ще вали дъжд, а в котловинните полета на Западна и в западната част на Предбалкана, с понижението на температурите, по-късно през деня в понеделник, ще превали сняг.

Във вторник и сряда ще бъде ветровито и сравнително студено. На отделни места ще има слаби превалявания от дъжд, в планините и планинските райони – от сняг.

Към четвъртък-петък северозападният вятър ще отслабне до умерен, през първия ден дневните температури още малко ще се понижат. Облачността ще се задържи предимно значителна. Слаби превалявания от сняг ще има на места, главно в планините и планинските райони.

В петък по-късно през деня от запад отново ще завали, в събота валежите ще обхванат по-голямата част от страната – в Предбалкана, високите котловинни полета и в Североизточна България ще вали сняг, в останалата част от страната – дъжд. По-съществени валежи се очакват в южните и в източните райони от страната. Отначало вятърът ще бъде от изток, впоследствие от североизток, ще се усили. Минималните температури в събота ще са между минус 2° и 3°, максимални – между 2° и 7°.

Най-добрата агенция за подбор на персонал