Посрещат „Черната Богородица“ в Силистра

0
започва Богородичният пост

Иконата пристига като част от тържествата,  посветени на храмовия празник на катедралния храм „Св. апостоли Петър и Павел“ в града. Очаква се да пристигнат и светите мощи на св. Андрей-Шогуна от Сибиу – Румъния.

Посрещането на иконата и мощите ще стане в 17 часа на централния площад „Свобода”. С литийно шествие светините ще бъдат съпроводени до Катедралния храм на града, след което ще бъде отслужен молебен и водосвет. На 28 юни от 17  ч. на площада пред храм „Св. Димитрий“ – с. Калипетрово, те ще бъдат посрещнати и ще бъде отслужена вечерна служба. След това гостите архиереи от страната и чужбина ще бъдат посрещнати от председателя на храма ставроф. ик. Добри Чаков в Православния център „Митрополит Иларион Доростолски“.

На 29 юни от 8:30 ч. ще започне тържествена св. Литургия по случай храмовия празник на катедралния храм „Св. апли Петър и Павел“ от Негово Високопреосвещенство Доростолски митрополит Амвросий в съслужение с гости архиереи от Румъния, Украйна, Молдова, Полша, България и духовници от Доростолска епархия, страната и чужбина. След литургията ще бъде отслужен водосвет за здраве и раздаден курбан.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук