Поставят бюст-паметник на Игнат Канев в едноименната болница в Русе

0

Бюст- паметник на Игнат Канев ще бъде поставен във фоайето на Хирургичен блок на носещата името на големия меценат Университетска болница в Русе.

Паметникът е дело на склуптурката Нина Лишовска, официалното откриване ще бъде на 5 октомври (четвъртък) от 11:00 ч. във фоайето на Хирургичен блок. На церемонията ще присъстват съпругата на г-н Игнат Канев – Диди Канев и дъщерите му Анна-Мария Канев и Кристина- Мария Канев.

Игнат Канев е един от най-големите филантропи на нашето време и най-големият дарител в родния си край Русе и региона. Той и неговото семейство имат огромен принос за реализацията на множество благородни каузи в сферата на образованието, здравеопазването и културата. С дарение на семейство Канев, в русенската университетска болница са обновени отделенията по Педиатрия, Трансфузоинна хематология и Диализно лечение, както и изграждането на детска площадка за децата, които са на лечение в нашата болница. В знак на признателност от края на 2017 година болницата носи неговото име.

„Животът не е само да правиш пари и да строиш къщи, човек трябва да е и част от обществото. Когато гледаш телевизия, трябва да знаеш, че има хора, които нямат телевизор, и други, които физически не могат да гледат. Няма по-хубаво усещане от това да помагаш“, казваше големият българин.

 

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили
Посъди дърво-остави следа

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук