Постоянно пребиваващ у нас чужденец задържан за извършване на грабеж

0

Във взаимодействие с колегите си от Добрич и Варна за броени часове криминалисти от ОДМВР и РУ в Силистра разкриха и задържаха постоянно пребиваващ у нас чужденец извършител на грабеж. Оперативно-издирвателните мероприятия са започнали веднага, след като на 02 юли около 08:00 часа на тел.112 е получен сигнал за тежкото престъпление.

В хода на работата било изяснено, че минути по-рано в Алфатар неизвестен подал знак за спиране към 81-годишен местен жител, който се придвижвал с автомобила си „Рено“. Човекът не спрял, но малко по-късно оставил колата на пътя и влязъл в дома на свои близки, като заключил вратата. Непознатият го последвал, счупил стъклото на вратата и влязъл в къщата, където му нанесъл побой и го заплашил с нож. След това отнел ключовете за автомобила и отпътувал в неизвестна посока.

В резултат на предприетите оперативно-издирвателни действия по горещи следи криминалистите успели за кратко време да идентифицират нападателя – 41-годишен чуждестранен гражданин  със статут на продължително пребиваващ, адресно регистриран на територията на друга област.

Маршрутът му на придвижване бил успешно проследен във взаимодействие със служители на Областните дирекции в Добрич и Варна и около 14:30 часа чужденецът бил задържан в близост до морската столица, а автомобилът иззет.

Мъжът е приведен в ареста на Районното управление в Силистра и е задържан първоначално за срок до 24 часа. Днес с постановление на наблюдаващия прокурор срокът на задържането му е удължен до 72 часа, повдигнато му е и обвинение.

На пострадалия мъж е оказана медицинска помощ и е освободен за домашно лечение.

По случая е образувано досъдебно производство по чл. 198, ал.1 от НК. Разследването продължава под наблюдението на Районната прокуратура.

 

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук