„Потомци на Дуло“ протестираха за пътя Русе – Кубрат

0
527
„Потомци на Дуло“

Поредния протест за лошото състояние на Русе – Кубрат се проведе днес. Организатор на протеста бе сдружение “Потомци на Дуло”. Протестиращите се събраха на изхода на Кубрат в посока Русе, но до блокада на пътя не се стигна. Звучаха патриотични песни, развяваше се националния трибагреник.

Да се срещне с протестиращите дойде областният управител на Разград Гюнай Хюсмен. Пред него те споделиха своето разочарование от състоянието на двата пътни участъка – към Русе и Разград. При предишни срещи с представители на държавни институции се поеха ангажименти по пътната инфраструктура, които не са изпълнени, категорични бяха протестиращите.

Областният управител уверил недоволните, че държавата полага усилия за подобряване на пътната инфраструктура, но това се случва поетапно. Той обяснил, че до 20 декември тече срокът за подаване на оферти за обществената поръчка за избор на изпълнител на ремонта на 47 километровия път от Кубрат към Русе. Продължава работата и по изготвяне на проект за ремонт на пътя от Разград към Кубрат, като междувременно са запълнени част от дупките по това шосе. Хюсмен уверил протестиращите, че работата за подобряване на пътната инфраструктура в региона ще продължи.