Потоп над Русе

5

skobelev_voda68Летният дъжд премина в буря, която буквално потопи града във вода. Температурите пък рязко спаднаха с около 15 градуса. За броени минути над града се изсипаха десетки литри дъжд премесен с градушка. Улиците се превърнаха в реки, а не един или два автомобила бяха буквално удавени във вода. По ул. „Борисова“ водата прехвърли нивото на тротоарите, подобна е картината по „Дондуков Корсаков“, „Рила“, както и на „обичайните“ при подобни ситуации бул. „Хр. Ботев“ и „Липник“.

borisova_voda53От пожарната казаха че имат десетки сигнали за наводнени сгради и протекли покриви и дограми. Наводнена е „малката община“ на „Хан Кубрат“. Има сигнали за паднали дървета в района на Корабостроителницата“, читатели съобщиха за плуващи контейнери по ул. „Чипровци“.

skobelev_voda77Проблемът бил основно в избилата канализация. Екипи на пожарната се опитват да помогнат, но не могат да отреагират на всички сигнали.

5 КОМЕНТАРИ

  1. Едно просто предложение имам. Да оправят канализацията на този заличаващ се град поне! Толкова много пари нариваме на ВиК, че не може да бъде. Някои от Вас да е имал начислена към сметката „служебна вида“ ?! Ето къде са ни новите колектори за отводняване на града.

  2. абе помня воден проект имаше с европейско финансиране,после качиха цената на водата щото да изплащаме тоя воден проект и накрая кво стана няма канализация .Е какво му е водното и какво му е европейското финансиране?

  3. Без преувеличения в коментарите….и в другите градове и дори държави при подобен дъжд положението ще е същото.

  4. Аз пък имам едно предложение към всички мрънкащи – не ви ли прави впечатление че духа вятър със 100км и че вали град,дъжд и всички куци,кьорави и сакати сте тръгнали с колите , за къде бързахте пак, не може ли да спрете да изчакате да спре.Много е сложно да помислиш,че като има покой ще има задръствания.Така че не заслужавате нищо по-различно