Потоп над Русе

5

skobelev_voda68Летният дъжд премина в буря, която буквално потопи града във вода. Температурите пък рязко спаднаха с около 15 градуса. За броени минути над града се изсипаха десетки литри дъжд премесен с градушка. Улиците се превърнаха в реки, а не един или два автомобила бяха буквално удавени във вода. По ул. „Борисова“ водата прехвърли нивото на тротоарите, подобна е картината по „Дондуков Корсаков“, „Рила“, както и на „обичайните“ при подобни ситуации бул. „Хр. Ботев“ и „Липник“.

borisova_voda53От пожарната казаха че имат десетки сигнали за наводнени сгради и протекли покриви и дограми. Наводнена е „малката община“ на „Хан Кубрат“. Има сигнали за паднали дървета в района на Корабостроителницата“, читатели съобщиха за плуващи контейнери по ул. „Чипровци“.

skobelev_voda77Проблемът бил основно в избилата канализация. Екипи на пожарната се опитват да помогнат, но не могат да отреагират на всички сигнали.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

5 КОМЕНТАРИ

  1. Аз пък имам едно предложение към всички мрънкащи – не ви ли прави впечатление че духа вятър със 100км и че вали град,дъжд и всички куци,кьорави и сакати сте тръгнали с колите , за къде бързахте пак, не може ли да спрете да изчакате да спре.Много е сложно да помислиш,че като има покой ще има задръствания.Така че не заслужавате нищо по-различно

  2. Без преувеличения в коментарите….и в другите градове и дори държави при подобен дъжд положението ще е същото.

  3. абе помня воден проект имаше с европейско финансиране,после качиха цената на водата щото да изплащаме тоя воден проект и накрая кво стана няма канализация .Е какво му е водното и какво му е европейското финансиране?

  4. Едно просто предложение имам. Да оправят канализацията на този заличаващ се град поне! Толкова много пари нариваме на ВиК, че не може да бъде. Някои от Вас да е имал начислена към сметката „служебна вида“ ?! Ето къде са ни новите колектори за отводняване на града.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук