Потребители на социални услуги с безплатни билети за бенефиса на Косьо Станев

0

Изкушени от театъра и изкуствата потребители на две услуги от дом „Св. Димитър Басарбовски“ в Русе ще посетят безплатно бенефиса на актьора Косьо Станев, с постановката „Боряна“ от Йордан Йовков, на режисьора Бойко Богданов.

Пиесата ще се играе на 9 ноември, от 19.00 часа, на Голяма сцена в Доходното здание. С нея актьорът Косьо Станев отбелязва своята 70 годишнина.

Жестът на ръководството и актьорите от ДТ „Сава Огнянов“ е за приобщаване към театралното изкуство на хора, които по един или друг начин са загубили възможност да посещават различни постановки. В дома има хора, които са с изявени творчески заложби – рисуват, пишат акростихове и рисуват картини.

„Русе е сред лидерите в страната по предоставяне на социални услуги. От юли 2022 година работят две нови дейности насочени към хората с деменции и тези с психични заболявания.“, коментира  Катя Петрова, директор Дирекция „Хуманитарни дейности“- Община Русе. В сградата на бившия дом „Св. Димитър Басарбовски“ са разкрити два центъра в подкрепа на тези хора.

„Ние благодарим на театъра за билетите, а Дирекцията ще осигури транспорта на желаещите да гледат „Боряна“ и бенефиса на Косьо Станев.“, допълни Катя Петрова.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук