Потрошени дървета затвориха пътя Русе – Бяла

1
4504

byrya_darvo89Равносметката от продължилата не повече от 10 минути буря е десетки потрошени дървета, няколко повредени автомобила, за щастие – пострадали хора няма.

Огромно, с диаметър над метър дърво падна върху автомобил по ул. „м-р Ат. Узунов“, на изпратения на място спасителен екип бе необходим повече от половин час, за да го нарежат и отстранят клоните.byrya_darvo85  По ул. „Борисова” дърво е паднало върху контактната мрежа на тролейбусите и те временно са били спрени от движение. B кв. „Родина” топола се е стоварила върху паркираните коли. Пострадали са три автомобила. По бул. „Придунавски“ също има много изпочупени клони, почти всички улици в града са покрити с обрулени листа и клони. Без ток е останал кв. „Тракцията“. От с. Басарбово също съобщиха за скъсани проводници.

От хидрометеорологичната станция информираха, че скоростта на вятъра е достигала 86 км/час, а количеството на падналия дъжд е 10 л/кв. метър.

byrya_darvo93Усложнена е обстановката и в община Две могили. По информация на кмета на града Николай Христов там бурята също е съборила много дървета. Без ток са останали селата Кацелово и Каран Върбовка. В село Бъзовец градушка с големината на лешник е унищожила зеленчукови насаждения. Христов каза още, че дерето, преминаващо през населеното място, в района на бившата консервена фабрика се е напълнило с вода, която е излязла от коритото. Наводнена е къща, а основният път в селото се разчиства от кал и камъни. Тепърва ще се уточняват щетите.

От областната дирекция на МВР съобщиха, че няма данни за пострадали хора. Екипи на полицията и на противопожарната служба работят за нормализиране на обстановката.

1 коментар