Повдигнаха обвинение на шофьора, причинил тежката катастрофа на пътя Русе – В. Търново

0

Шофьорът на румънския автобус, който катастрофира на пътя Русе – Велико Търново е привлечен като обвиняем за причиняване на смърт по непредпазливост заради превишена скорост и неспазване на правилата за движение по пътищата. При катастрофата вчера загинаха четирима души – трима румънски и един турски гражданин.

Това обявиха на брифинг от окръжната прокуратура във Велико Търново. От там уточниха, че шофьорът е турски гражданин и предвид това, че има опасност да се укрие, прокуратурата ще поиска от съда да му бъде наложена мярка задържане под стража за 72 часа.

Обвинението е за нарушение на Закона за движение по пътищата, че шофьорът не е управлявал МПС-то и се е движел с несъобразена скорост. Ако вината му бъде доказана, законът предвижда от 3 до 15 години лишаване от свобода.

На този етап няма доказателства за повдигане на обвинение на шофьора на леката кола и той е освободен. Не беше дадена яснота и дали пътната настилка е една от причините за катастрофата, тъй като това също е предмет на разследването.

Намерени са части от устройство, предстои разследващите да определят дали е тахограф и дали съдържа някаква информация, посочи Бранимира Вергова от Националната следствена служба. Тепърва ще се изяснява и каква е била скоростта на автобуса.

Пътни експерти твърдят, че сред причините за инцидента вероятно са и лошата настилка, и липсата на знаци по отсечката, на която катастрофите са ежедневие.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук