Повече от 20 катастрофи, пет от тях верижни, през втория ден на пролетта

0
Повече от 20 катастрофи

Повече от 20 катастрофи, пет от които верижни, са станали вчера в Русенско, показва статистиката на Oбластната дирекция на МВР.

С обилния снеговалеж и силния вятър вторият ден на астрономическата пролет постави на изпитание както уменията на водачите, така и подготвеността на автомобилите им. За щастие, при по-голямата част от инцидентите се разминало само с материални щети. Както ТВН вече съобщи, най-сериозен е инцидентът по пътя Русе – Бяла, край разклона за гр. Две могили. При него тежко пострада една жена, която се наложи да бъде оперирана, а други пет от пострадалите бяха настанени в болницата с по-леки наранявания.

Въпреки влошената метеорологична обстановка няма населени места без ток и вода. Пътищата в региона са проходими при зимни условия. Затворени за движение за камиони над 12 тона са направленията от Русе за Бяла и за Разград, каза областният управител Галин Григоров.

Кметът на Русе Пламен Стоилов разпореди почистването и обработката със сол на улиците и тротоарите в града и в общината да се осъществява с цялата налична техника на снегопочистващите фирми. Той призова шофьорите на автомобили да бъдат внимателни. Заради усложнената зимна обстановка и силния снеговалеж, който по прогноза ще продължи и днес, ще се работи денонощно.