Повишават генерала, замесен с президентските записи

0

Министерският съвет предлага на Президента на Република България да издаде указ, с който да освободи генерал-майор Цанко Стойков от длъжността „Командир на Военновъздушните сили“, да го назначи на длъжността „Заместник-началник на отбраната“, както и да бъде удостоен с висше офицерско звание „генерал-лейтенант“, съобщиха от правителствената пресслужба.

В началото на тази година Прокуратурата разпространи записи, направени със СРС. В първия от записите се чува как ген. Стойков казва на президента Радев, че във ВВС е получено писмо от Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество с искане да бъдат предоставени документите около назначаването на Десислава Радева за пиар.

През февруари тази година от Антикорупционната комисия, оглавявана от бившия главен прокурор Сотир Цацаров, обявиха, че на два пъти е отказвано да бъдат предостави документи във връзка с проверка на съпругата на държавния глава Десислава Радева.

Правителството също така предлага бригаден генерал Димитър Петров да бъде освободен от длъжността „Командир на 3-та авиационна база“, да бъде назначен на длъжността „Командир на Военновъздушните сили“ и удостоен с висше офицерско звание „генерал-майор“.

Съгласно друго правителствено решение се предлага полковник Николай Русев да бъде назначен на длъжността „Командир на 3-та авиационна база“ и удостоен с виеше офицерско звание „бригаден генерал“.

Министерският съвет предлага също така Президентът на Република България да издаде указ, с който да удостои полковник Иван Маламов с висше офицерско звание „бригаден генерал”.

Най-добрата агенция за подбор на персонал