Повишена избирателна активност и сигурен балотаж в Русе

0
943
Местни избори

Повишена избирателна активност и сигурен балотаж в Русе на предстоящите местни избори прогнозира социологическата агенция „Маркет Линкс“.

На предишните местни избори избирателната активност беше 44,53 процента. Сега, според проучване на агенцията, направено по поръчка на БТВ, в Русе картината ще е много различна – 69 на сто от анкетираните са заявили, че ще отидат до урните.

Според резултатите от проучването, в Русе със сигурност ще има балотаж. С най-висока подкрепа към момента се ползва кандидатът на ГЕРБ Диана Иванова, която получава подкрепата на 18 на сто от кандидатите. 16 процента са изразили подкрепа за кандидата на БСП Пенчо Милков, 11 на сто – за номинирания от ВМРО и НФСБ областен управител Галин Григоров, 8 на сто е подкрепата за кандидата на СДС Елеонора Николова. За някой от другите 7 кандидати са заявили че ще гласуват 12 на сто от анкетираните.

По-различна е картината при разпределението на местата в 51-местния Общински съвет. Там се очертава убедителна победа за ПП ГЕРБ, за която са заявили че ще гласуват 22 на сто от избирателите. 14 на сто са обявили подкрепа за БСП. ВМРО запазва мястото си на трета политическа сила с подкрепа от 11 на сто, четвъртото място с по 3 процента делят „ДБ-обединение“ и „Възраждане“ с по 3 процента. 11 на сто от анкетираните ще гласуват за друга политическа сила, а всеки пети е заявил, че няма да гласува.