Пожарникари и спасители от Русе продължават кампанията за Роско, да помогнем и ние

0

БЛАГОТВОРИТЕЛНАТА КАМПАНИЯ в подкрепа на малкия Роско, която пожарникари и спасители от Русе започнаха през май 2021г . продължава. 6-годишното момченце е син на техния колега Нинчо Тодоров, командир на екип в Първа пожарна-Русе. Повече от 5 години той се бори за здравето на детето си, което страда от генетично заболяване.

Кампанията стартира с идеята да се съберат средства за вливане на стволови клетки, което към момента е направено два пъти в Украйна . Предвид войната там , е невъзможно да се продължи лечението, а водещите световни светила в областта на генетичните заболявания препоръчват да се извършат минимум шест такива вливания.

В края на юни на Роско му предстои пътуване в Мексико ,където ще бъде направено третото вливане на стволови клетки. След двете вливания детето има цялостно подобрение почти във всички аспекти. Най-големи са постиженията му в опитите да се обслужва сам и да контролира физиологичните си нужди. Опитва се да говори, макар и неразбираемо, чисто интонационно комуникира. По-спокоен е, почти няма кризи. Физическото му състояние е много подобрено- заякнал е, катери се, обръща голямо внимание на животните. Всички тези подобрения се забелязват вече осезателно след направените до момента две вливания.

Сумата, която е необходима за лечението на Роско е доста по-голяма от предишните, предвид новата по-далечна дестинация в Мексико.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук