Борисов: Да се оправят, няма да подкрепим никого (видео)

0

ГЕРБ няма да подкрепи правителство на Слави Трифонов, нито пък ще имат ангажимент към осигуряване на кворум, въпреки че ще влязат в пленарната зала. Отговорността е изцяло на спечелилите изборите. Това заяви бившият премиер Бойко Борисов във вторник. Той се появи пред медиите, за да разкритикува всички останали партии, да ги нарече некадърници и да им каже, че са надробили гадна попара, която сами трябва да сърбат.

„Кое зло да избера? Имам Рашков, имам Трифонов, не подкрепяме правителство, остава Рашков, подкрепяме, идва Слави Трифонов“, заяви той.

Партията му няма да гласува и за идеята служебното правителство да остане като редовно, каза още Борисов. Той заяви, че никой не иска говори с тях, а той самият смята останалите партии за токсични.

„Сега планът е на продължи бойкорашковщината, минековщината, за да може диктатурата на Румен Радев да продължи да действа“, заяви още бившият премиер.

Според него Слави Трифонов се е превърнал в от най-обичания в най-мразения човек за една нощ. Той го призова да направи правителство с 40 министри, за да има постове за всички и така държавата да мирне.

Бившият премиер призова хората да се ваксинират, защото идвала четвърта вълна на коронавирус, а след няколко седмици сме щели да започнем да изхвърляме ваксини.

Изявата му пред камерите бе придружена от драматично актьорско четена на изказванията от последните дни. На важните момента той караше седящите на първия ред бивши министри да му ръкопляскат. Накрая на брифинга им каза:

„Елате да ви дам хонорара за пляскането“.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили