Позицията на „Нетуоркс-България“ относно продажбата на летище Русе

0
условията на Летище Русе

През месец август 2019 г. „Нетуоркс-България“ също внесе инвестиционно намерение спрямо летище Русе. С него фирмата иска да помогне за опазването на аеропорта, докато се появи голям инвеститор.  След вчерашното изявление на СДС-Русе, че ще алармират националните институции заради съмнения за непрозрачни намерения от страна на „Еонметалл“, от телекомуникационния оператор призовават да не се започва с атаките от самото начало.

„Като граждани на Русе и като част от русенския бизнес, се обръщаме с молба към политиците и управниците – пред нас стои златен шанс за една добра инвестиция и икономически подем на града ни. Но с разочарование разбираме от новините, че този така важен за нас казус започва леко да се политизира. Естествено СДС са в правото си да проверяват и да се съмняват. Но нека го направим професионално, без политическо говорене.“

СДС в Русе алармира националните институции за сделката с летището

Припомняме, че общинския съвет в Русе „благослови“ намеренията на Малайзийската компания Eonmetall Group Berhad, чрез българското си дружество „Еонметалл България“ да инвестира и развива летище Русе, като първоначалните намерения са в размер на 50 млн.лв.

От Нетуоркс коментират, че ако сделката бъде завършена това ще „съживи“ Русе.

“Дори само с 400-500 работни места – това означава заплати от половин до един милион лева. Всеки месец. Да оставим преките ползи от данъци, осигуровки и т.н. Нека се фокусираме върху това, което се вижда малко по-трудно, а именно – когато тези пари се завъртят в Русе това може да е началото на възраждането и замогването на нашия град. Ако фирмата „Еонметалл“ е подозрителна – моля проверете я! И когато имате конкретни факти – уведомете прокуратурата. Те би трябвало да знаят какво да правят. И ако не го правят – чак тогава е ред да алармирате нас гражданите, обществеността. Не започвайте с атаките още от самото начало!“

В случай, че бъде доказано, че „Еонметалл“ не може да изпълни инвестиционните си намерения, от „Нетуоркс“ заявяват, че предложението им да поддържат съоръжението до намирането на подходящ стратегически инвеститор-остава.

„Няма да се откажем от думите си. Най-малкото, защото сме русенска фирма и винаги ще работим в интерес на града.“