Пращат в ареста украински шофьор, ударил сервитьорка и полицаи 

0
Обвиняем за разпространение на наркотици

Най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража взе Районен съд – Русе по отношение на украинския гражданин Г. Ч., обвинен в хулиганство.

На 2 май 54-годишният Г. Ч. посетил заведение в района на „Дунав мост“, където употребил значително количество алкохол. Станал агресивен и безпричинно обидил и нанесъл удар с юмрук на сервитьорката. Пристигналите веднага полицейски служители поискали да му извършат проверка, но той оказал съпротива, продължил да отправя обиди и ги ударил.

Затова от прокуратурата му повдигнали обвинение, че е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – на обществено място нанесъл удар с юмрук в областта на носа на И. И., крещял и псувал на руски език, показвал неприлични жестове с ръка, нанесъл удар с юмрук в областта на дясната скула на лицето на ст. полицай С. Е. и нанесъл два удара с ръка по лявото рамо и тила на ст. полицай Д. Г., като деянието е съпроводено със съпротива срещу органи на властта, изпълняващи задълженията си по охрана на обществения ред, и по своето съдържание се отличава с изключителна дързост.

Дежурен състав на Районен съд – Русе счете, че събраните до настоящия момент по делото доказателства водят към извода за наличие на обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъплението, за което е привлечен в това процесуално качество. За такова деяние в Наказателния кодекс е предвидено наказание лишаване от свобода до 5 години. Предметът на делото касае хулигански действия, извършени при висок интензитет и проява на брутално незачитане на личността на останалите граждани. Според съда, е налице реална опасност Г. Ч. да извърши престъпление или да се укрие, тъй като не е български гражданин, не разполага с адрес на територията на страната и като водач на товарен автомобил притежава мобилност, позволяваща му да напусне България и така да затрудни провеждането на наказателното производство.

Определението на Районен съд – Русе, с което е взета по отношение на Г. Ч. мярка за неотклонение задържане под стража може да бъде обжалвано или протестирано в тридневен срок.

Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук