Пръскат извънредно срещу комари в Русе

0
Поредно пръскане

Извънредно и общо пето по реда си пръскане срещу комари предстои днес в Русе, съобщават от общинската администрация.

Освен в Парка на младежта и по протежение на Кея, третирането срещу жилещите насекоми ще обхване централната част на Русе и кварталите „Дружба“ 1, 2 и 3 и Чародейка. Дезинсекцията с две машини ще започне след 20:30 ч. Ще се използва препарат „Ротрин 200“, който е с висока степен на безопасност за хора и животни. Химичният му състав придава прозрачност на разтвора, който е с изпитана и потвърдена ефективност в урбанизираните територии.

Допълнителните мерки за дезинсекция са във връзка с увеличената популация на комари. Община Русе е подготвила и официално писмо до Община Гюргево за синхронизиране на третиранията.

От общинската администрация припомнят, че продължава обработката в останалите населени места от територията на община Русе по следния график:

 

  • 15 юни от 20:00 ч. до 23:30 ч. на територията на гр. Мартен, с. Николово, с. Сандрово, с. Долно Абланово, с. Ястребово;
  • 16 юни от 20:00 ч. до 23:30 ч. на територията на с. Просена, с. Хотанца, с. Бъзън;
  • 19 юни от 20:00 ч. до 23:30 ч. на територията на кв. Средна кула, кв. Долапи, кв. ДЗС и с. о. Образцов чифлик, с. Басарбово;
  • 21 юни от 20:00 ч. до 23:30 ч. на територията на с. Червена вода, с. Тетово, с. Ново село, с. Семерджиево.

Следващата обработка на територията на Русе ще е на 20 юни от 20:00 ч. до 23:30 ч. Промяната в датата се налага поради очаквани превалявания на 22 юни.

При неблагоприятни метеорологични условия пръскането срещу комари по горепосочения график ще се отложи за следващия подходящ работен ден.

Бъди свободен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук