Пратените да ловят руски шпионин полицаи отишли на кафе

0
Снимка: БГНЕС

Военните полицаи, пратени да арестуват заподозрения в шпионаж Иван Илиев, отишли да пият кафе вместо да го задържат, съобщи БНТ. Така бившият разузнавач успял да се придвижи от центъра на София до руското посолство, където бил арестуван. Това сочат данните на прокуратурата, която в петък внесе нови четири тома доказателства срещу шестимата обвиняеми.

Гешев намери още руски шпиони, този път – дипломати

Сред тях са съпругата на Иванов Галина Илиева, шефът на секретното деловодство в парламента Любомир Медаров, полковник Петър Петров, който е зам.-началник на бюджетната дирекция на военното министерство и още двама души.

Според прокуратурата в ареста те са се уговаряли и са съгласували версиите си за пред разследващите. Това ставало ясно от свидетелски показания.

Шпионското разследване може и да се насочи към „Военна полиция“. Разследващите подозират, че служителите нарочно не са задържали Илиев. Бившият началник на структурата Борислав Сертов, който е водил групата за задържане. Той е напуснал шефския пост в началото на годината и му предстояло да замине за Москва като военен аташе.

Действащи и бивши военни, сред тях и служител в НС, задържани за шпионаж (видео)

Полк. Петров остава в ареста, реши в сряда военно-апелативният съд. Предстои произнасяне и по мерките на останалите. На първа инстанция петима бяха оставени в ареста, а един освободен под гаранция.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили