Правят алея на занаятите на кея в Русе

0

Алея на занаятите ще бъде изградена на кея в Русе. Това става ясно от докладна записка на кмета Пенчо Милков до Общинския съвет, с която се предлага на старейшините да одобрят обща схема на крайбрежната зона.

Алеята ще бъде разположена в североизточната част на зона „Крайбрежна“ и на нея ще бъдат разположени 6 павилиона, на които ще се предлагат сувенири.

Предвижда се също да има павилиони, предлагащи пакетирани изделия и напитки. Няма обаче да бъде разрешено приготвяне на открито на храна и скара.

Схемата предвижда разполагане на 2 павилиона за продажба на напитки, като единият ще бъде в близост до емблематичния пешеходен надлез към кея, познат като Вития мост, а другия – в близост до мястото, където бул. „Цар Фердинанд“ се прелива в главната транспортна алея на зона „Крайбрежна“;

Предлага се също на кейовата ивица да бъде поставен един павилион за туристически информационен център, един павилион за продажба на фреш и дребни пакетирани изделия с размери и един – за продажба на сувенир

Целта е развитието на зоната като място за отдих на русенци и популяризирането на град Русе като притегателна туристическа дестинация на речния туризъм. Това определя необходимостта в тази зона да се предлагат сувенири и занаятчийски изделия, които туристите да имат възможност да запазят като спомен от „Малката Виена“, пише в докладната.

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук