Правят Център за развитие на предприемачеството в Силистра

0

Сградата е на два етажа, разположена на площ от 765 кв. м. Проектът на стойност над 1 милион евро ще се осъществява  от Алианса за регионални и граждански инициативи в Силистра, Окръжния съвет и Окръжната агенция по заетостта в румънския град Кълъраш и Силистренската търговско-промишлена палата. Логистичният център, който партнира и допълва работата на Бизнесцентъра в Кълъраш, трябва да бъде изграден за 18 месеца.

Общата цел на проектните дейности е да се подобрят условията за бизнессътрудничество и да се насърчи предприемачеството в района Силистра – Кълъраш чрез изграждане и интегриране на трансгранична бизнесинфраструктура и услуги. Предвижда се да се разработи интегрирана румъно-българска електронна система за информация и бизнес услуги, така че да се увеличат възможностите за предприемачество, търсене и наемане на работна ръка и инвестиции. В рамките на проекта ще бъдат проведени бизнес-панаири в Силистра и Кълъраш.

Проектът е насочен към малките и средни предприятия в региона, двайсет служби по заетостта, организации, които подкрепят трансграничното сътрудничество между бизнеса. Очаква се от проекта да се възползват над 300 фирми.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук