Правят Център за развитие на предприемачеството в Силистра

0

Сградата е на два етажа, разположена на площ от 765 кв. м. Проектът на стойност над 1 милион евро ще се осъществява  от Алианса за регионални и граждански инициативи в Силистра, Окръжния съвет и Окръжната агенция по заетостта в румънския град Кълъраш и Силистренската търговско-промишлена палата. Логистичният център, който партнира и допълва работата на Бизнесцентъра в Кълъраш, трябва да бъде изграден за 18 месеца.

Общата цел на проектните дейности е да се подобрят условията за бизнессътрудничество и да се насърчи предприемачеството в района Силистра – Кълъраш чрез изграждане и интегриране на трансгранична бизнесинфраструктура и услуги. Предвижда се да се разработи интегрирана румъно-българска електронна система за информация и бизнес услуги, така че да се увеличат възможностите за предприемачество, търсене и наемане на работна ръка и инвестиции. В рамките на проекта ще бъдат проведени бизнес-панаири в Силистра и Кълъраш.

Проектът е насочен към малките и средни предприятия в региона, двайсет служби по заетостта, организации, които подкрепят трансграничното сътрудничество между бизнеса. Очаква се от проекта да се възползват над 300 фирми.

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук